Wonen

Zo verf je een muur

Liep je laatst in de bouwmarkt en zag je daar een hele mooie kleur verf van Trimetal verf staan? En wil je dat kleurtje nu op je muur hebben? Geen probleem, met deze 7 stappen heb je binnen een handomdraai die prachtige kleur verf op je muur zitten en voelt je huis/slaapkamer/woonkamer weer aan als nieuw.

Stap 1

Een goede voorbereiding is het halve werk. Begin met het wegwerken van oneffenheden in de muur met een muurvuller en laat het vervolgens goed drogen. Zorg er ook voor dat je muur vet- en stofvrij is. Plak met schilderstape de randen, plinten, stopcontacten en kozijnen af. Bescherm je vloer door deze af te dekken met afdekfolie.

Stap 2

Breng voorstrijk aan op de muur. Dit zorgt voor een goede hechting van de verf. Verdeel de voorstrijk evenredig over de muur en laat het vervolgens 24 uur goed drogen.

Stap 3

Heb je (grote) vlekken op de muur zitten? Behandel deze dan met een speciaal vlekken-voorstrijkmiddel. Dit zorgt ervoor dat de vlekken straks niet door je nieuwe verfkleurtje heen te zien zijn.

Stap 4

Meet de breedte en hoogte van de muren op; bereken het totaal aantal oppervlakte dat je een nieuw kleurtje gaat geven. Haal je oppervlaktes van je ramen en deuren van het oppervlakte van de muren af en doe dat oppervlakte vervolgens keer 2 (je brengt namelijk minimaal 2 lagen verf aan). Nu weet je het oppervlakte dat je gaat verven en kun je gaan kijken hoeveel potten verf je precies nodig hebt.

Stap 5

Pak die emmer Trimetal Magnacryl Prestige Mat en roer de verf goed door. Giet de verf over in een verfbak, sluit de verfemmer en pak je kwast. Breng de verf eerst aan langs de afgeplakte randen. Pak de hoeken en lastige plekken aan met een kwast en ga de grote oppervlaktes te lijf met een roller. Werk stapsgewijs de muur af. Werk van boven naar beneden en van links naar rechts zodat je geen plek overslaat. Laat de eerste laag goed drogen en bekijk het resultaat in daglicht. Breng vervolgens een tweede laag aan en laat deze ook goed drogen. Ben je tevreden, dan kun je verder naar de volgende stap. Zo niet, breng dan nog een derde laag aan.

Stap 6

Verwijder de schilderstape en verwijder eventuele spetters met een natte doek.

Stap 7

Bewaar je verfspullen apart van elkaar in een afgesloten plastic zak of aluminiumfolie. Zo kun je ze eventueel nog een keertje gebruiken, mocht dat nodig zijn.

Ta da! Jij hebt weer frisse, kleurige muren!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *