Wonen

Welke vorm eettafel past bij mij?

Tafels zijn er in allerlei kleuren, vormen en stijlen zoals i . De rechthoekige tafel zijn het meest populair. Toch is het ook leuk om een keertje een andere vorm te proberen zoals vierkant, ovaal of ronde eettafels. Maar hoe weet je nou welke vorm het beste past bij jouw interieur of bij jou smaak? Welke eettafel bij jou past hangt ook een beetje af aan de ruimte waarin je de eettafel voor ogen hebt en aan je financiële gesteldheid. Als je een Industriële eettafel kopen kun je het beste kiezen voor een rechthoekige vorm Wij hebben de voor -en nadelen per vorm voor je op een rijtje gezet. 

Rechthoekige eettafel

Een rechthoekige eettafel is de meest populaire vorm die je hebt onder eettafels. Dat is ook niet zo raar, aan een rechthoekige eettafel kun je veel spullen kwijt. Ook kunnen er aan een rechthoekige tafel veel mensen zitten dit is wel afhankelijk van de grote van de tafel natuurlijk. Wel is het zo dat je gemakkelijk er een extra stoel bij kunt zetten Nog een voordeel aan een rechthoekige tafel is dat de tafel in veel verschillende maten verkrijgbaar is. 

Pas wel op met kleine kinderen die kunnen zich lelijk bezeren aan de punten van een rechthoekige tafel. Nog een nadeel is dat een rechthoekige tafel veel ruimte in beslag neemt in vergelijking met de andere vormen tafels. 

Vierkante tafel 

 Bij vierkante tafels lijkt het net of ze veel kleiner zijn dan rechthoekige  tafels, dat is niet zo. Vaak kunnen er aan een vierkante tafel evenveel mensen zitten als aan een rechthoekige tafel. Vierkante tafel kun je gemakkelijk in kleine ruimte neerzetten, dit kan omdat alle zijdes van de tafel even lang zijn. Vierkante tafels zijn vaak ook wat gezelliger omdat, de afstand tussen elkaar kleiner is. 

wel is het moeilijker om er een extra stoel bij te zetten als dit nodig is. Kleine kinderen kunnen zich nog steeds bezeren aan scherpe punten van de tafel. Nog een nadeel is dat de tafel kan uitzetten door de slechte luchtvochtigheid . 

Ovale tafels 

Een ovale vorm is een vorm die niet vaak voor komt. Het voordeel is dat een ovale tafel een speelse touch geeft aan je interieur. Ook heeft een ovale tafel geen scherpe punten waar je aan kunt bezeren.  Een ovale tafel is perfect voor smalle ruimtes, en er kunnen gemakkelijk extra stoelen worden aangeschoven. Het enige nadeel is dat je de tafel niet tegen de muur aan kunt zetten. 
Voor nog meer tips over eettafels kijk is op de website van https://mistertafel.nl/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *