Geen categorie

Wat zijn de beste verhuistips?

Verhuizen hoeft absoluut geen lastig, zwaar of rampzalig werk te zijn. Zodra je een nieuw huis hebt gekocht of nieuw huurcontract hebt afgesloten, is het wel van belang dat je de aankomende verhuizing zo handig en efficiënt mogelijk aanpakt. Het inhuren van een verhuisbedrijf Rotterdam, zoals bijvoorbeeld Studentverhuisservice, is een handige tip, maar er zijn nog een aantal anderen waar je zeker aan kunt denken voordat je begint met verhuizen.

Verhuistips die je moet weten

  1. Begin op tijd met inpakken

Het is slimmer en veel minder stressvol om je spullen weken of maanden van te voren in te pakken. Begin met het inpakken van voorwerpen waarvan je weet dat je ze niet meer nodig gaat hebben, zoals kleding van buiten het seizoen, vazen, uitgelezen boeken en andere decoratieve spullen kun je vaak al vroegtijdig inpakken. Breekbare spullen zijn ook handig om vroeg van te voren in te pakken, omdat je dan meer tijd hebt om ze goed te beschermen in de verhuisdoos.

  1. Koop verhuismateriaal- en benodigdheden

Een weekje of een paar dagen voor de verhuizen is het handig om voorraad in te slaan van essentiële verhuismaterialen- en benodigdheden. Investeer in een stanleymes, permanente stiften, tape bedoeld voor verpakken, stofdoeken, folie, piepschuim en vuilniszakken zijn een paar voorwerpen die van belang kunnen zijn, ook wanneer ze niet tijdens de verhuizing daadwerkelijk worden gebruikt.

  1. Label dozen en meng spullen niet

Om spullen makkelijker terug te vinden of om te weten waar een doos heen moet, is het belangrijk om je dozen goed en duidelijk te labelen. Je kunt dit doen door met een stift er op te schrijven wat in de doos zit en uit welke kamer de spullen komen, zoals de woon- of slaapkamer. Label ook de zijkant, want in een verhuiswagen zie je vaak de bovenkant van de doos niet. Meng vooral geen spullen uit andere kamers, dit kan het inpakken vertragen en het latere uitpakken moeilijker maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *