Geen categorie

Wat is zo bijzonder aan een wingchair?

Het beeld van een dik beklede stoel met forse armleuningen dicht bij de haard springt gelijk in gedachten wanneer er over een wingchair wordt gesproken. Dat geeft echter meteen het comfort weer die de stoel te bieden heeft. Afkomstig uit Engeland, heeft de wingchair vele harten wereldwijdt weten te veroveren en is er daar nog lang geen eind in zicht. Het geheim ligt in het eenvoudig, maar ingenieus ontwerp en zijn de uitstekende ‘wings’ aan weerszijden van de rugleuning het kenmerkendst.

Ze zijn ook verantwoordelijk voor een groot deel van het comfort

Het lichaam voelt zich het prettigst wanneer er steun wordt geboden aan niet alleen de rug, maar ook de nek en schouders. Bij het plaatsnemen op zo een wingchair wordt het meteen duidelijk waarom de stoel door zovelen wordt uitgekozen. De wings houden namelijk een deel van het omringend geluid en licht tegen. Dat verminderd de ontvangen impulsen en begint het lichaam al wat rust te ervaren. Het bieden van steun vindt plaats op verschillende manieren. De rug en nek worden omvat door de leuning en de zachte bekleding. De armsteunen mogen niet vergeten worden, maar kunnen die ook gebruikt worden om de benen overheen te gooien. Om een geschikte stand te vinden op een wingchair zijn er dus mogelijkheden genoeg.

Zorgt gelijk voor een statige uitstraling

Dat is ook wat een wingchair laat uitstaan in elk interieur. Er wordt niet zelden om die reden voor gekozen en moet zo een stoel alles te bieden hebben van de modellen van weleer. Het gebruik van leer speelt daar een grote rol in en wordt er gebruik gemaakt van duurzaam hout voor het frame. En over modellen gesproken: ook daar is er een ruime keuze uit te maken. Het vakmanschap waarmee de wingchair worden vervaardigd is bepalend voor de kwaliteit en blijft zo een stoel haar waarde zeker ook lang behouden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.