Woning en Tuin

Verschillende stijlen voor in de tuin

Ben je van plan om je tuin (opnieuw) in te gaan richten? Dan kun je ervoor kiezen om een bepaalde stijl aan te houden in de tuin. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld een klassieke tuin, een moderne tuin of een stadstuin. Daarnaast zijn er nog talloze stijlen die je kunt toepassen in je tuin. Een bepaalde stijl creëren in de tuin in natuurlijk wel vakwerk, dus daarvoor kun je het best een expert inschakelen, zoals de hovenier van Ede. In dit artikel zal ik een aantal van deze stijlen uitleggen, zodat je al wat inspiratie kunt opdoen. 

Een mediterrane tuin

Bij een mediterrane tuin moet je waarschijnlijk meteen denken aan de tuin van je vakantiehuisje in de Middellandse Zee. Dat is ook niet vreemd, want deze stijl zie je daar vaak terug. De tuin wordt ingericht met terrasjes, watervalletjes en schaduwrijke plekken. 

Een wellness tuin

Veel mensen komen in hun tuin echt tot rust. De reden hiervoor is dat de natuur voor veel mensen een rustgevende werking heeft. Om hierbij een handje te helpen, kun je de tuin ook in de stijl van een wellness tuin inrichten. Hierin kun je ontsnappen aan het alledaagse leven door middel van een jacuzzi, een zwembad, een sauna of een tuindouche. 

De moderne tuin

Een veelvoorkomende stijl in de tuin is de moderne stijl. Deze tuin staat voor gemak met een strakke look. In deze tuinen vind je vaak tegels, gazon, terrasjes en overkappingen terug. Meestal ingericht met strakke lijnen en ontwerpen. 

Een exclusieve tuin laten aanleggen in Laren? Kijk dan eens op de website van Kous Hoveniers uit Voorthuizen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.