Wonen

Verhuizen in Amsterdam? Lees hier meer:

De dozen zijn ingepakt en klaar om vervoerd te worden door het verhuisbedrijf Amsterdam Movers. Eindelijk is het tijd om andere noodzakelijke dingen te regelen zoals je nieuwe adres doorgeven bij je nieuwe gemeente. Er zijn zo nog veel meer dingen die je niet moet vergeten voordat je gaat verhuizen. Wij van verhuisbedrijf Amsterdam movers hebben een lijst gemaakt met dingen die je niet mag vergeten. 

Gemeente

Als je gaat verhuizen binnen of naar Amsterdam. Het is dan belangrijk dat je dit doorgeeft bij de gemeente van Amsterdam. UItschrijven bij een gemeente is niet nodig maar inschrijven wel.Het inschrijven kan 4 weken voordat je gaat verhuizen of 5 dagen nadat je bent verhuisd.  Het inschrijven bij de gemeente kan op 2 manieren namelijk je kunt naar het gemeentehuis en zeggen dat je bent verhuisd. Tegenwoordig kan dit ook online via je DigiD. Als je een auto hebt moet je ook een parkeervergunning aanvragen dit kan op dezelfde manieren als het inschrijven bij je nieuwe gemeente. 

Energie, internet en telefoon

In de tijd waarin we nu leven kun je bijna niet meer zonder internet. Internet gebruiken we voor veel dingen bijvoorbeeld om dingen op te zoeken ook heb je vaak het internet nodig om te werken. Ook is het prettig om in een lekker warm thuis te komen. Het afsluiten van een nieuw contract duurt vaak langer dan je hoopt. regel dit soort zaken dus op tijd. 

Drinkwater 

Drinkwater krijg je via een waternet in Amsterdam. Het is dus belangrijk dat je zelf doorgeeft bij het waternet dat je bent verhuisd. Het doorgeven dat je bent verhuisd aan het waternet kan 3 maanden voordat je gaat verhuizen of 3 maanden nadat je bent verhuisd.  Het is natuurlijk niet zo dat u zonder water zit, je hebt namelijk al water in je nieuwe woning voort je er gaat wonen. Via het waternet krijg je namelijk ook de aanslag op de waterschapsbelasting. 

Er zijn zo nog een aantal dingen die je niet moet vergeten te regelen voordat je gaat verhuizen. Voordat je gaat verhuizen is het natuurlijk van belang om je geldzaken op orde te hebben. Ook is het prettig om een huisarts in de buurt te hebben regel dit voordat je gaat verhuizen. Tijdens een verhuizing gebeuren vaak ongelukken en een ongeluk zit in een klein hoekje. Vergeet ook niet de abonnementen te veranderen of op te zeggen. Hetzelfde geldt eigenlijk voor de lidmaatschappen. Wilt je meer tips kijk dan is op de website van verhuisbedrijf Hoorn 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *