Geen categorie

Vaatwasser: je beste vriend

Als je alleen woont heb je er misschien niet zo’n erg in. Heb je een gezin met jonge kinderen, dan weet je het als geen ander. De vaatwasser is een geweldige uitvinding! Sterker nog, samen met de wasmachine is dit een van je beste vrienden. Natuurlijk is het erg leuk om af en toe samen met je kinderen af te wassen. Het is ook nog eens erg goed voor ze. Ze leren er heel veel van. Onder andere dat je ontzettend leuk met het sop kunt spelen. Maar na een lange werkdag, als je tijdens het entertainen van je kinderen een gezonde maaltijd op tafel hebt getoverd, wil je niet ook nog een uur bezig zijn met het afwassen van alles. Teveel gedoe. Bovendien is het kort na etenstijd alweer bedtijd. Veel handiger dus om alles snel in de vaatwasser te zetten en deze met een druk op de knop alles schoon te laten maken. Kun jij tegelijkertijd je kinderen naar bed brengen en nog een verhaaltje voorlezen.

Tot hij kapot is

Niemand ontkomt er aan. Na dat intensieve gebruik zal er altijd een moment komen dat de vaatwasser het niet meer doet. Genoeg afgewassen. Tenminste, als je het aan de vaatwasser vraagt. Gelukkig is het niet altijd meteen nodig om een vaatwasser helemaal te vervangen. Soms is het met mogelijk om een defect item gewoon te vervangen. Dat kan al om iets kleins gaan als oliekeerringen. Je hebt er misschien nog nooit van gehoord, maar ook je wasmachine en andere onmisbare huishoudelijke apparaten bevatten dit soort kleine items zoals borgveren die als ze kapot gaan je hele apparaat kunnen stilleggen. En hoewel dat enorm onhandig kan zijn en altijd op een moment komt dat je er het minst op zit te wachten, is dit altijd nog beter dan wanneer het hele apparaat vervangen moet worden.

Zorg er goed voor
Voorkomen is beter dan genezen. Niet alleen is het erg lastig om zonder vaatwasser of wasmachine een week door te komen. Het geeft ook nog eens een hele hoop gedoe als je deze moet vervangen. Of je moet lang wachten op een mini onderdeeltje dat vervangen moet worden, of heel je keuken ligt overhoop omdat jouw vaatwasser als een geheel was ingebouwd. Daarom altijd het beste advies: zorg goed voor je spullen. Ook voor de grotere machines als een vaatwasser of wasmachine. Gebruik ze alleen waarvoor ze zijn gemaakt en maak ze op tijd eens grondig schoon. Zo gaan ze langer mee en heb je er het meest plezier van.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.