Wonen

Op zoek naar bamboe stokken? Kies uit deze soorten

bamboe stokken

Bamboe is de laatste jaren in snel tempo een steeds populairdere grondstof geworden. In de natuur groeit bamboe enorm snel zonder dat je daar als mens veel voor hoeft te doen. Mede hierdoor heeft het verwerken van bamboe geen al te hoge milieubelasting. Producten als bamboe stokken zijn verder op talrijke manieren te verwerken, bijvoorbeeld in de tuin. Wat echter niet iedereen weet is dat er diverse soorten bamboe stokken bestaan. Hieronder lees je meer informatie over een aantal van de belangrijkste soorten die er te verkrijgen zijn.

bamboe stokken

Guadua

Guadua is het meest krachtige type bamboe dat je maar kunt krijgen. Deze bamboesoort heeft bovendien een zeer fors draagvermogen. Dat zorgt ervoor dat Guadua stokken ideaal zijn als dragende palen voor een zware constructie. Ze hebben normaal gesproken een diameter van tussen de vijf en de vijftien centimeter.

Tali 

Iets minder sterk dan Guadua, maar nog altijd wel een behoorlijk sterke bamboesoort is Tali. Deze soort is van oorsprong afkomstig uit Indonesië. In tegenstelling tot sommige andere bamboe stokken heeft Tali geen glanzende, maar een matte uitstraling. Ze zijn normaliter niet te verkrijgen in diameters van meer dan acht centimeter.

Java

Java bamboe stokken kenmerken zich vooral door de wat donkerdere kleur. Java is wat dat betreft uitgesproken donkerbruin. Net als Tali is Java afkomstig uit Indonesië. Een ander belangrijk kenmerk van Java bamboe is dat het eenvoudig te verwerken of op maat te zagen is.

Moso

Waar Guadua de sterkste bamboesoort is, daar is Moso de hardste soort bamboe van de wereld. Om die reden wordt Moso zelfs ingezet om plaatmaterialen of steunvloeren van te maken. Je kunt Moso bamboe stokken echter uiteraard ook inzetten om objecten van te maken met een decoratieve functie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *