Geen categorie

Met wasbare luiers kiezen voor een groen alternatief

Luiers maken onlosmakelijk deel uit van het groot brengen van kinderen en staan we er niet vaak bij stil hoeveel het milieu ermee wordt belast. Wegwerpluiers bestaan voor een groot deel uit kunststof en breekt dat niet af in de natuur. Hergebruik van zulke luiers is natuurlijk geen optie, maar is er gelukkig wel een alternatief te vinden.

Wasbare luiers bieden een ware uitkomst

Een luier die steeds weer gebruikt kan worden en die ook nog zacht voor de baby aanvoelt, het zijn eigenschappen die allemaal toegeschreven kunnen worden aan wasbare luiers. Het gemak om zulke luiers te verwisselen is op hetzelfde niveau als de wegwerpluiers. De All-in-one en pocket wasbare luiers kunnen worden op dezelfde manier aangebracht als de wegwerpluiers. Er zijn speciale openingen aanwezig voor de inleggers. Deze zorgen ervoor dat het vocht wordt geabsorbeerd en er geen sprake is van lekken. Voor een betere pasvorm en ook voor gebruik bij de lange nachtrust zijn de voorgevormde luiers het meest geschikt. Deze worden gebruikt in combinatie met een over broekje en vindt er zelfs bij veel plassen geen lekkage plaats.

Kunnen gewoon in de was gedaan worden

Omdat er gebruik wordt gemaakt van inleggers die de ontlasting opvangen, kunnen de wasbare luiers gewoon in de was worden gedaan. Wasbare luiers zijn vervaardigd uit absorberende stoffen kan het drogen wel wat langer duren. Het is daarom een goed idee om er gelijk een paar aan te schaffen. Let er wel op dat er geen wasmiddelen worden gebruikt die irritaties kunnen veroorzaken. Wasbare luiers met een meegroeisysteem geven er een extra duurzaam tintje aan en is er altijd een keuze te maken uit een ruim aantal modellen. Zo kunnen wasbare luiers ook mooi gecombineerd worden met de kleding van het kind. Door wasbare luiers te gebruiken wordt er ook nog flink bespaart op de kosten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *