Wonen

Een muursticker aanbrengen in slechts 6 stappen.

muurstickers

Hieronder volgt een stappenplan waarmee je jouw favoriete muurstickers succesvol kunt aanbrengen op de gewenste muur naar keuze.

1- Meten is weten

Het is belangrijk om van tevoren te weten waar je de muursticker precies wilt aanbrengen. Daarna ga je meten: houd het muurstickervel tegen de muur en meet deze op. Zo kun je goed inschatten of de muursticker eigenlijk wel past op de gewenste plaats.

2- Stofvrij

Zorg ervoor dat er geen stof op de muur onder de muursticker zit. Dit kun je doen met een schone doek met wat ammonia. 

3-  Transferpapier

Het transferpapier is het doorzichtige papiertje dat op de muursticker zit. Haal deze los en plak de klevende zijde van de muursticker op het muurstickervel. Als je een grotere muursticker hebt die meerdere delen heeft, zorg er dan voor dat alle losse gedeelten worden voorzien van transferpapier. Wanneer dit alles is gedaan dan moet je het papier achter de sticker gladstrijken. Dit kun je doen met een strijkplaatje of met een pinpas. Vergeet dit niet, want op deze manier kun je er zeker van zijn dat de sticker daadwerkelijk goed hecht aan het zelfklevende transferpapier.

Muurstickers

4- Verwijderen maar

Nu kun je het papier achter de sticker voorzichtig verwijderen. Doe dit niet te snel, maar met beleid. Het beste is om te beginnen met het verwijderen van het papier vanuit een hoek. Hierdoor zorg je ervoor dat de sticker blijft plakken aan het zelfklevende transferpapier.

5- Bring it on, baby.

Eindelijk kun je de muursticker nu opplakken. Je kunt de muursticker op de muur plakken met de klevende zijde. Vervolgens kun je het strijkplaatje of pinpas weer pakken. Hiermee moet je de muursticker vlak wrijven. Hierdoor blijft de muursticker plakken op de muur. Probeer hierbij vooral aandacht te geven aan de randen en details.

6- Verwijder het transferpapier

Het is belangrijk dat je de muursticker een paar minuten met het transferpapier op de muur laat zitten. Vervolgens kun je het transferpapier verwijderen.Deze kun je vanuit een hoek voorzichtig verwijderen.Je moet het gehele transferpapier verwijderen. Als je erachter komt dat enkele delen niet goed bevestigd zijn op de muur, is het belangrijk deze nog even goed aan te drukken. Gebruik bijvoorbeeld een pinpas of je vingers.

Met deze 6 stappen weet jij precies hoe je muurstickers perfect kunt aanbrengen op elke muur. Veel plak plezier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *