Geen categorie

Een goede bodembedekker

Bij bodembedekkers voor je tuin denk je waarschijnlijk eerder aan houtsnippers of stro, maar wist je dat ook cacaodoppen uiterst geschikt zijn?

Wat zijn cacaodoppen?

Cacaodoppen zijn een restproduct van de cacaoproductie. De schil rond een cacaoboon is niet eetbaar, en werd vroeger gewoon als afval beschouwd. Tegenwoordig worden ze in de tuin gebruikt. Een erg milieuvriendelijke optie dus!

Goed tegen onkruid, slakken en katten

Net als andere bodembedekkers helpen ze om het onkruid onder controle te houden. Bovendien scheiden ze een bepaald stofje af dat katten echt verschrikkelijk vinden. Geen last meer met katten in de tuin dus! Slakken vinden deze grondbedekking ook maar niets en worden ontmoedigd door de droge bovenlaag die de cacaodoppen hebben gecreƫerd.

Voeding voor de bodem

Planten in de tuin hebben voeding nodig, en daar leent deze bodembedekker zich uitstekend toe. De doppen composteren langzaam en geven zo nieuwe voeding aan de bodem.

Vocht vasthouden

Naast voeding is water essentieel voor een goede gezondheid van je planten. Dankzij de cacaodoppen behoudt je bodem veel beter het water.

Praktisch

Het is aan te raden om je bodembedekker in de lente aan te leggen. Een laag van ongeveer 5 centimeter volstaat. Meteen na het aanleggen sproei je de laag even nat, zo waait ze niet weg!

Het oog wil ook wat

Naast het functionele aspect wil het oog natuurlijk ook wat. Door voor deze bodembedekker te kiezen oogt je tuin mooi en natuurlijk.

Goedkoop

Cacaodoppen zijn relatief goedkoop. Ze kunnen meerdere jaren meegaan al kan je er natuurlijk ook voor kiezen om ze elk jaar bij te vullen. Aan jou de keuze!

Opletten met honden

Helaas bevatten de doppen een kleine hoeveelheid cacao. Cacao is giftig voor honden. Als je een hond hebt, is het dus beter om voor een andere bodembedekker te kiezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *