Wonen

De acht redenen om te kiezen voor raamfolie

Raamfolie met naam

Wat inmiddels overduidelijk is als je over straat loopt, is dat raamfolie steeds meer gebruikt wordt en groeit in zijn populariteit. Raamfolie met naam, met huisnummer of met illustraties is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Maar waarom is dit eigenlijk het geval? In dit artikel noemen we de acht redenen om te kiezen voor raamfolie. Om ze kort even op te sommen gaat dit voornamelijk om het gemak, het prijsaspect en het praktische aspect, om nog maar even niet na te denken over de uitstraling ervan.

Raamfolie met naam

Dus, waarom dan eigenlijk?

Het tegenhouden van inkijk kan op allerlei manieren, denk aan het volzetten van de vensterbank of het ophangen van gordijnen of vitrage. Het aanbrengen van raamfolie is echter een stuk minder werk. Zo heb je voor gordijnen bijvoorbeeld een rails nodig en voor veel andere decoratie nog meer dan dat. Raamfolie hang je op door simpelweg een vochtig doekje te gebruiken. Ook bespaart het best veel ruimte ten opzichte van raamdecoraties op de vensterbank. Ook als je geen of een kleine vensterbank hebt, is de raamfolie nog gewoon te gebruiken, en verklein je hiermee niet de leefruimte.

De aanschaf van de raamfolie is over het algemeen een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld die van gordijnen, al zijn hier natuurlijk wel uitzonderingen op bij bijvoorbeeld maatwerk of grote ramen. Naast het praktisch aanbrengen, is ook de schoonmaak erg gemakkelijk. De folie blijft tijdens het ramen wassen netjes zitten, om het nog beter te maken, zie je hier zelfs geen strepen op! Als je geen kleine kinderen hebt die aan de raamfolie zitten, gaat deze jarenlang mee. En mocht het verkeerd geplakt zijn? Dan kan je het verschuiven! 

Als laatste redenen om te kiezen voor raamfolie, hebben we de meest voordehand liggende overgehouden. Namelijk; het ziet er mooi uit en is aan te passen naar je eigen wensen en het is inkijk werend, dus goed voor de privacy!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.