Wonen

3 voordelen van groendak aanleggen

Dakvergroeners worden steeds populairder. Dit komt voornamelijk door de hoeveelheid voordelen die deze daken met zich meebrengen. Niet alleen kunnen mensen optimaal genieten van een groene omgeving, het zorgt er ook nog eens voor dat u bijdraagt aan het milieu. Deze daken kunnen ook heel makkelijk aangelegd worden. Dit zal niet alleen uw tijd besparen maar ook nog eens de kosten die erbij komen kijken. Maar hoe wordt een groendak aangelegd en wat zijn de voordelen hiervan?

Groendak aanleggen

Voordat u een groendak gaat aanleggen dient u eerst te kijken van welke groendak u gebruik gaat maken. Een extensief groendak is makkelijk aan te leggen. Als het gaat om een intensief groendak, dan kunt u beter een professional inschakelen. Als eerst u het dak vegen om zo de dakbedekking goed schoon te krijgen. Vervolgens dient er een strook grof grind neergelegd te worden zodat het substraat er niet in kan worden gespoeld. Daarna dient het vlies uitgerold te worden op het dak en dient te substraat verdeeld te worden. Als laatste dienen te plantjes op het substraat te worden gezet. Mocht u gebruik maken van een vegetatiemat rol die dan uit. Dit is de makkelijkste manier.  

Voordelen van aanleggen

Het voordeel van dakvergroeners is dat u het heel makkelijk kunt aanleggen. Groendak aanleggen gaat makkelijk door gebruik te maken van kant en klare groene matten, u bent zo klaar met aanleggen. Dit komt omdat deze matten vooral bestaan uit vegetatie, beschermfolie en substraat. Deze manier maakt het heel makkelijk, omdat u ze alleen hoeft uit te rollen. Een tweede voordeel van een groendak aanleggen is dat het uw tijd bespaart. Door alleen gebruik te maken van kant en klare matten zorgt het ervoor dat uw er niet heel tijd in hoeft te steken. Als laatste bespaart het ook u kosten. Doordat u zelf de groendak kunt aanleggen heeft u meestal geen hulp nodig van een professional. Dit heeft een voordeel voor uw portemonnee. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *