Tips

3 voordelen van een wijnkast

Wijnbewaarkasten hebben veel voordelen. Zo heeft de wijn continu een vaste temperatuur. Verder is de wijn direct te serveren en Uv-straling krijgt nauwelijks kans.  Meer informatie over de wijnkasten en de voordelen vind je in deze blog.

Vaste temperatuur continu

Een vaste temperatuur wat continu aanhoudt is erg belangrijk voor de wijn. Hierdoor blijft de smaak van de wijn veel langer goed. Ook kan de wijn dan langer bewaard worden. Het beste is om de wijn tussen de 10 en 13 graden te bewaren. Dit kan anders zijn wanneer dit op het etiket staat aangegeven. Wanneer de wijn op kamertemperatuur wordt bewaard, dan kan de wijn sneller rijp worden. Hierdoor wordt de houdbaarheid van de wijn verkort. Wanneer je een wijnbewaarkast hebt, dan kun je deze makkelijk instellen op de gewenste temperatuur. Je kunt dit afstemmen op de verschillende soorten wijnen. Ook zijn er mogelijkheden om een wijnbewaarkast met twee zones aan te schaffen. Hierbij is het mogelijk om de twee zones op verschillende temperaturen te zetten. Hierdoor kun je veel verschillende soorten wijnen kwijt in de kast. 

Wijn direct serveren

Een ander voordeel is dat de wijn direct te serveren is. Wanneer je gebruikt maakt van een wijnbewaarkast, dan is de wijn direct te serveren. Dit komt doordat de wijn de juiste smaak heeft door de temperatuur. De wijn moet namelijk eerst op smaak komen. Dit wordt gedaan door de wijn op de juiste temperatuur te bewaren. Door middel van zo een bewaarkast hoef je niet meer iedere keer na te denken om de wijn op de juiste tijd uit de koelkast te halen. Bij de wijnen draait het allemaal om tijd! 

Geen uv-straling

Wanneer de wijnen worden blootgesteld aan Uv-straling dan kan dit invloed hebben op de chemische samenstelling van de wijn. Daarom zit wijn vaak in een groene of bruine fles. Dit is om de Uv-straling tegen te gaan. Wanneer je een wijnkast hebt dan wordt de glazendeur voorzien van een Uv-filter. Hierdoor is het mogelijk om het UV licht tegen te houden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *