Woning en Tuin

3 Tips om je tuin te onderhouden

Het onderhouden van jouw tuin is een tijdrovende klus dat niet iedereen zijn favoriete klus is. Wij begrijpen dan ook dat het hebben van groene vingers niet voor iedereen is weggelegd. Toch geeft het onderhouden van jouw tuin een gevoel van netheid en rust. Ook voor jouw buren is het hebben van een fraaie tuin geen overbodige luxe. Wij snappen dat de combinatie tussen het hebben van een nette tuin en niet al te veel onderhoud die ideale uitkomst biedt. Daarom lees je in deze blog 3 tips die jou helpen bij efficiënt tuinonderhoud Groningen jouw tuin.  

#1 Plan het tuinieren in je agenda 

Een drukke baan, huishouden en het onderhouden van je gezin én dan ook nog jouw tuin onderhouden? Dit vereist naast discipline ook een plan van aanpak! Daarom is tip 1: plan het tuinieren bewust in. Maak desnoods een jaarplanning waarin jij de tijd kan nemen de tuin netjes te onderhouden.  Je maakt op je werk vast ook een planning, evenals je privé afspraken. Waarom dan niet het tuinieren inplannen? Dit geeft je tegelijkertijd rust. Is het een zonnige dag? Dan is het helemaal geen straf om te tuinieren.  

#2 vervang je gras voor een terras of kunstgras 

Ja je hoort het goed, je kunt natuurlijk jouw grasveld in de tuin ook gewoon vervangen. Dit scheelt maaiwerk en tijd! Hou je echt van groen? Dan is kunstgras de ideale optie. Het is even een investering, maar dit pakt al met al op een goede wijze uit. Zeker met kinderen of honden is gras echt onmisbaar, kunstgras blijft veel langer mooi en vereist weinig onderhoud. Het scheelt eveneens sproeien, mesten en maaien. Ben je het helemaal zat met gras of zelfs kunstgras? Dan kun je naast kunstgras of tuinaanleg Groningen ook kiezen voor het laten leggen van een terras. Ideaal voor een avondje BBQ’en met de familie en het gezin.  

#3 Investeer in bodembedekkers 

Ooit weleens gehoord van bodembedekkers? Dit is bijvoorbeeld boomschors, cacaodoppen of grind dat vervelend onkruid verhelpt door te breken tussen jouw stenen terras. Je hebt hier jaren profijt van en eveneens geen omkijken meer naar. Ideaal dus! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *